• خبرهای سنتوری
اخبار موسیقی

اخبار موسیقی (101)

اخبار موسیقی ایرانی سنتور اخبار کنسرت ها و اجراهای سنتور آخرین آلبوم ها و کتاب های سنتور

اخبار سنتور


دانشنامه سنتور برای آپدیت این بخش از سایت با خبرها و کنسرت های روز، کاربر فعال میپذیرد

مقاله زیر مرور مختصری بر خبر انتشار کتاب "مکاتب سنتور نوازی در ایران از قاجار تا کنون" می باشد که در مصاحبه ی شهاب منا پژوهشگر و ناشر با خبرگذاری مهر انجام شده است.

آلبوم «نغمه‌ی چنگ» اثری است از گروه پایور و به خوانندگی شهرام آبرومند و سنتورنوازی سعید ثابت که اکنون انتشار یافته است.

مهلت این جشنواره تا تاریخ 30 مهر سال 1400 است و برای ارسال آثار میتوانید از راهنمای زیر که در سایت ایرنا منتشر شده است استفاده کنید.

 گزارش زیر به نقل از خبرگزاری فارس آورده شده است.

«ماساتو تانی» در جوانی و در ابتدای دهه ۷۰ خورشیدی با موسیقی ایرانی آشنا شد. در پی این آشنایی، او آنقدر شیفته موسیقی اصیل ایرانی شد که در سال ۱۳۷۵ از ژاپن به ایران آمد تا از محضر اساتیدی همچون سعید ثابت، حسین دهلوی و فرامرز پایور بهره‌مند شود. او اولین بار با شنیدن قطعه «پژواک» پایور به موسیقی ایرانی دلبسته شده بود.

به مناسبت درگذشت استاد عارف، علی اصغر بیانی، فیلمی تهیه شده که میتوانید در سایت های مختلف مشاهده کنید. یاد این عارف گرانقدر همیشه گرامی باد.

ستاره ی پر فروغ آواز و موسیقی ایران، محمد رضا شجریان خاموش شد. 

بدین وسیله به خانواده ایشان و تمامی مردم ایران این غم بزرگ را تسلیت عرض میکنیم. 

یاد و خاطره این انسان بزرگ و دوست داشتی گرامی باد. 

آلبوم موسیقی «از عشق هویدا شد» به آهنگسازیِ حسین پرنیا و با اجرای گروه «همایون(پرنیا)» ضبط و منتشر شده است.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، خواننده آلبوم موسیقی «از عشق هویدا شد» علیرضا ثابتی است و از سوی موسسه فرهنگی هنری خانه سنتور پرنیا منتشر شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، موسسه فرهنگی - هنری ماهور کتاب «هم‌نواز ۲: ۲۵ قطعه از استاد فرامرز پایور برای نی» را با آوانویسی و اجرای سیامک جهانگیری را به بهای ۶۰ هزار تومان منتشر کرد. کتاب با یک لوح فشرده همراه است که در آن قطعات معرفی شده در کتاب با نوازندگی نی سیامک جهانگیری، نوازندگی سنتور رامتین نظری جو و نوازندگی تمبک وحید فتاحی، اجرا شده‌اند.

۱۱ سال از درگذشت پرویز مشکاتیان، هنرمند نامدار خراسانی می‌گذرد، او اهل نیشابور و یکی از برترین نوازندگان و مفاخر موسیقی ایران بود که نه تنها در طول زندگی بلکه پس از مرگش نیز مهجور واقع شد، آرامگاه پرویز مشکاتیان و اقداماتی که قرار بود برای آن صورت بگیرد هیچ کدام انجام نشد و علاوه‌بر آن اخیرا خانه‌ای که در آن زاده شده بود، نیز تخریب شد.

بدون شک پرویز مشکاتیان اولین نفری نبود که قدر او دانسته نشد و غریبانه از میان اهل موسیقی رفت و آخرین نفر نیز نخواهد بود، مشکاتیان مانند بسیاری دیگر از هنرمندان بزرگ موسیقی در طول زندگی مهجور بود و حالا هم که در زادگاه خود به خاک سپرده شده، همچنان غریب است؛ ۱۱ سال بعد از خاموشی او می‌گذرد، اما هنوز هم نه تنها آن‌گونه که باید و شاید به آرامگاه این پهلوان موسیقی ایران توجهی نشده بلکه خرداد ماه سال جاری خانه‌ای که پرویز مشکاتیان در آن زاده شده و قرار بود تبدیل به موزه موسیقی شود، تخریب شد.

به گزارش ایسنا، پویا سرایی، آهنگساز و عضو هیات علمی دانشکده هنر در تازه‌ترین فعالیت موسیقایی خود، «کنسرتینو شماره دو برای سنتور و ارکستر سمفونیک» را توسط نشر «شیدریکوردز» در مارکت بین‌المللی منتشر کرد.

سرایی درباره‌ی این اثر موسیقایی بیان کرد: این اثر بر اساس چهارمضراب استاد حمید متبسم و با اجازه این هنرمند برای سنتور به شکل تک‌نوازی و ارکستر سمفونیک به عنوان سازهای همراهی‌کننده ساخته و ضبط شده است.

خبر درگذشت استاد علی اصغر بیانی ، ردیف دان، موسیقی دان، استاد و مدرس ساز های مضرابی، تار، سه تار، تنبور و ادبیات فارسی را به جمع دوست داران این هنر و همچنین خانواده داغدار و شاگردانش تسلیت عرض میکنیم. 

آلبوم " ز گلستان صبا" اثر کژوان ضیاءالدینی که انتشارات ماهور تولید آن را به عهده گرفته یکی از آلبوم هایی است که جدیداً در عرصه ی موسیقی سنتور نوازی اجرا شده است. این اثر که از ردیف سنتور نوازی ابولحسن صبا پیروی میکند گوشه هایی در آواز ها و دستگاه های مختلف را داراست که شامل سه آواز افشاری، دشتی و بیات اصفهان میشود.

علیرضا مرتضوی، ۴۳ ساله، نوازنده سنتور و آهنگساز است. او نواختن سنتور را در کودکی آغاز کرد. مرتضوی از جمله در دو دوره جشنواره‌های دانش‌آموزی حضور یافت که در یکی جایزه تکنواز برتر و در دیگری دیپلم افتخار دریافت کرد. او در ۳۳ سالگی به ایتالیا رفت و پس از سه سال تحصیل در رشته موزیکولوژی به ایران بازگشت. آلبوم "گاه و بی‌گاه" از جمله آثار منتشرشده از او است.

یکشنبه, 24 آذر 1398 16:57

راویان سنتور در سنندج

نوشته شده توسط
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از سنندج، کژوان ضیاءالدینی مسئول واحد موسیقی حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کردستان و از اعضای این گروه با اعلام این خبر اظهار داشت: با همکاری حوزه هنری کردستان و انجمن علمی دانشگاه کردستان با هدف توجه به موسیقی ایرانی با دعوت از گروه "راویان سنتور" ردیف های مختلف سنتور نوازی را به صورت تکنوازی یکشنبه ۲۴ آذرماه در سالن شماره ۲ پردیس سینمایی بهمن سنندج برای مخاطبین و علاقه مندان موسیقی ایرانی به اجراء در می آورند.

کنسرت «منظره نگاه» دونوازی سنتور ایرانی و چلو یا ویلنسل غربی است که براساس مُدها و فرم‌های موسیقی ایرانی که بیشتر برگرفته از رپرتوار ایرانی تنظیم شده به اجرا گذاشته شد.

سه شنبه, 26 آذر 1398 16:46

جشنواره سنتورنوازی غرب کشور در اهواز

نوشته شده توسط

به گزارش خبرگزاری مهر، «سجاد کوراوند» در خصوص دومین جشنواره سنتور نوازی غرب کشور با عنوان پایور اظهار کرد: این جشنواره با حضور استان های خوزستان، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد، لرستان، ایلام و کرمانشاه برگزار می شود.

مسئول واحد موسیقی حوزه هنری خوزستان با بیان اینکه این جشنواره در چهار رده سنی ۱۰ تا ۱۳، ۱۴ تا ۱۷، ۱۸ تا ۲۲ و ۲۳ تا ۲۸ سال برگزار می شود تصریح کرد: پس از ارسال و داوری آثار، از پذیرفته شدگان برای اجرای صحنه ای و شرکت در جشنواره دعوت به عمل خواهد آمد.

آیین سپاس « استاد رضا شفیعیان» به پاس قدردانی از 6 دهه فعالیت در عرصه موسیقی ایرانی عصرجمعه 31 خرداد باحضور پیشکسوتان و اهالی موسیقی در فرهنگ سرای ارسباران برگزار شد.

به گزارش روز دوشنبه روابط عمومی فرهنگسرای ارسباران، این آیین با سخنرانی اسماعیل تهرانی نوازنده و آهنگساز، محمد جلیلی‌ عندلیبی نوازنده و آهنگساز، ساسان فاطمی مدرس و پژوهشگر موسیقی و امیرحامد حسینی پژوهشگر فرهنگی به دبیری شاهرخ سرلک با همکاری انتشارات و موسیقی عارف برگزار می‌شود.

مهدی اصغرپور آوازخوان با همراهی مهدی رستم مظاهری از گروه راویان سنتور با تک نوازی سنتور و گروه موسیقی کوچه باغ به سرپرستی شاهرخ سرلک نوازنده و آهنگساز، داریوش قانع نوازنده نی، مرتضی فتحی نوازنده کمانچه، مه‌گل سارات صحفی نوازنده کمانچه آلتو، فرنوش تدین نوازنده عود، امیرحسین وفایی نوازنده تار، محمدرضا میرحسینی نوازنده تمبک، یاسر مدیرروستا نوازنده بم تار به اجرای موسیقی می‌پردازند.

آلبوم «امیر بحر آواز» با سنتور رضا مهدوی منتشر شد. این آلبوم از اجراهای ضبط شده‌ آوازخوانی رجب علی امیری فلاح با همراهی سنتور رضا مهدوی است و در هشت قطعه با نام‌های «کلام استاد»، «آواز سه گاه»، «آواز مخالف سه گاه»، «آواز مثنوی سه‌گاه»، «آواز چهار مضراب سه‌گاه»، «آواز دشتی؛ گل پامچال»، «آواز اصفهان» و «آواز اصفهان۲» آمده است.

تصنيف هاي قديمي دستگاه شور و اواز ابوعطا

این کنسرت در فرهنگسرای هنر در شهر تهران برگزار میشود. برای خرید بلیط با موسسه سرو ستاه تماس بگیرید. 

پویان عطایی نوازنده سنتور در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه طی روزهای آینده تازه ترین آلبومش با نام «پژواک خاموشی» توسط موسسه «چهارباغ» روانه بازار موسیقی می کند، بیان کرد: این آلبوم یک اثر در حوزه موسیقی سنتی با دونوازی سازهای کوبه ای و سنتور است که تا حدودی سعی کردم علیرغم نشانه های موسیقی ردیف دستگاهی ایران با ایجاد تغییر در الگوهای ریتم و جمله بندی، فضایی را به مخاطب ارائه دهم که صرفا موسیقی ردیفی هم نباشد.

خُنیاگر منتشر کرد:
کتاب و سی دی تحریر خیال: مجموعه قطعات برای سنتور (۱)، اثرِ حسین پرنیا.
جهت معرفی کتاب توضیحات پشت جلد را مطالعه بفرمایید.

به گزارش باشگاه خبرنگاران پویا، مجموعۀ حاضر جلد دوم کتاب سنتور و تکنیک است که برای تمرین آرپژ در نوازندگی این ساز در نظر گرفته شده است.

دوشنبه, 22 مرداد 1397 16:22

کنسرت یورش به نوازندگی سیامک آقایی

نوشته شده توسط

شاید بتوان گفت تنها هنرمندی که این روزها با مردم هم صدا شد و واقعاً کنسرتی برگرفته از حال هوای مردم ایران سعی دارد برگزار کند. سیامک آقایی است که بدون ریاکاری برای برگزاری کنسرت خیابانی اقدام به برگزاری کنسرتی با نام یورش میکند. 

این کنسرت ادامه اجراهای مجید کیانی است که پیشتر در سالن آسمان برگزار شده بود. در این برنامه قطعاتی از آلبوم موسیقی «پیدایش ستاره» برای مخاطبان اجرا می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی موسسه خانه کتاب، کتاب «شناخت هنر موسیقی» چهارشنبه ۳۰ خرداد در سرای اهل قلم معرفی و بررسی می‌شود. در این نشست ساسان فاطمی، داریوش طلایی و عبدالمجید کیانی به عنوان سخنران حضور دارند.

کتاب "بوی عیدی" حاصل تلاش سجاد سعیدی در انتشارات خنیاگر به چاپ رسید. این کتاب نت نگاری ترانه های پاپ برای اجرای تک صدایی یا دو صدایی سنتور تنظیم شده است. 

به گزارش خبرنگار موسیقی فارس، مجموعه حاضر بر اساس اجرای آلبوم «بهار رویاها» است که این آلبوم پیش از این در سال ۹۱ به صورت دونوازی سنتور و تنبک منتشر شده است.

به گزارش مهر، «پرواز» تازه‌ترین اثر علی بهرامی‌فرد همزمان با آغاز نمایشگاه کتاب تهران توسط انتشارات «مانوش» منتشر شده و از امروز در دسترس علاقه مندان موسیقی ایرانی است. این کتاب دومین جلد از مجموعه «سایه» است که اتودهای ملودیکی برای نوازندگان دوره متوسطه و عالی سنتور ارایه می‌دهد.

به گزارش فارس، آلبوم منظره‌ نگاه اثری بی‌کلام حاصل همنوازی سنتور سیاوش کامکار و ویولنسل رکسان ژنت است. سیاوش کامکار در مورد این اثر گفته است: «این مجموعه در اواخر بهار و اوایل تابستان ۹۶ در مدت یک ماه نوشته شد و به هیچ قانون و چهارچوبی جز اینکه از نوشتن و شنیدنش در ذهنم لذت ببرم فکر نکردم. طبیعتا لذت در دیدگاه شخص من شامل نکات فنی فراوانی است، به شرط آن که روح و احساسم محصورشان نباشد».

به گزارش خبرگزاری مهر، پویا سرایی نوازنده سنتور و آهنگساز، کنسرتینو برای ۲ سنتور و ارکستر سمفونیک را در روزهای پایانی سال ۱۳۹۶ منتشر کرد. این اثر با محوریت ۲ تکنواز سنتور به همراهی ارکستر سمفونیک مشتمل بر سازهای بادی چوبی، برنجی، زهی، کوبه ای و پیانو است. سولیست هر ۲ سنتور در ضبط این اثر نیز پویا سرایی بوده است

این کنسرت در دو بخش سنتی و محلی برگزار می‌شود که بخش نخست به اجرای تصنیف‌های خاطره انگیز قدیمی اختصاص دارد و بخش دوم نیز ملودی‌های شاد خراسانی در بیات اصفهان و دشتی اجرا می‎شود

 

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی بنیاد آفرینش‎های هنری نیاوران، بخش نخست برنامه «شناخت هنر موسیقی ایرانی» شامل سخنرانی درباره شعر و موسیقی خواهد بود. بخش دوم نیز به اجرای تکنوازی سنتور اختصاص یافته است.

این کنسرت، بیست و یکمین برنامه از مجموعه «شناخت هنر موسیقی ایرانی» است که توسط مجید کیانی مدرس موسیقی ایرانی، نوازنده سنتور برگزار می‎شود. نخستین برنامه از مجموعه «شناخت هنر موسیقی ایرانی» در سال ۱۳۸۴ در فرهنگسرای نیاوران اجرا شده بود.

کارگاه نوازندگی ساز ایرانی و مقدمه ای بر بداهه نوازی ویژه نوازندگان تمام سازها در شهر کرج  جمعه 11 اسفند برگزار میگردد.

به گزارش خبرنگار موسیقی فارس، این آلبوم شامل نه قطعه به نام‌های «از یاد مبر»، «طلوع»، «نم‌نم باران کجاست»، «بی کسی»، «قهر و ناز»، «همنوازی ویولن و گیتار»، «سلام به پیری»، «خیال» و «ساز من» است که در فضای موسیقی سنتی و پاپ ساخته و تهیه شده‌اند.

به گزارش سایت موسیقی ما : «سهیل حُسنوی» پس از گذشت دو سال از انتشار آلبوم «تلاطم»،‌ دومین آلبوم مستقل خود را با نام «بزم حریفان» منتشر می‌کند. این مجموعه شامل هفت قطعه با عناوینِ حلقه‌ی سماع، بزم حریفان، برکه‌ی باغ، باده‌ی مست ، شبِ بادیه ، بارش شهابی و جمع پریشان است که قطعه‌ی آخر به صورت کوارتت سنتور تنظیم و اجرا شده است.

دوشنبه, 07 اسفند 1396 15:15

بازار سنتور

نوشته شده توسط

سنتور، یکی از کهن‌ترین سازهای ایرانی است که بعدها جای پای خود را در دیگر کشورهای آسیایی نیز باز کرد. این ساز در فرهنگ‌نامه دهخدا این گونه تعریف شده است:« از سازهای ایرانی به شکل ذوزنقه که دارای سیم‌های بسیاری است و با دو زخمه چوبی نواخته می‌شود. رایج‌ترین نوع سنتور (۹ خرکی) دارای ۷۲ سیم است.» قدیمی‌ترین تصویری که از آن به جای مانده بر سنگ‌‌تراشی‌های بابلیان و آشوریان دیده می‌شود. خرید و فروش ساز سنتور در میان آمار فروش آلات و ادوات موسیقی گرچه امروزه درصد کمی را به خود اختصاص می‌دهد، با این حال این ساز کلاسیک همچنان مخاطبان پر و پاقرص خود را دارد و تا به اینجا توانست پای خود را به دیگر کشورهای خاورمیانه باز کند.

انتشار کتاب حافظ و موسیقی از جمله کتاب های شناخت هنر و موسیقی اثر مجید کیانی

به نقل از صفحه اینستاگرام سیامک آقایی کنسرت "باز عشق" و کارگاه "نوازندگی ساز ایرانی" در شهر لامرد (استان فارس) روز چهارشنبه 15 آذر 96 ساعت 8 و نیم شب در سالن معلم برگزار خواهد شد.

کتاب وارش کتاب نت قطعات گلچین مازندرانی است که به همراهی یک سی دی صوتی تویط محسن غلامی در انتشارات چکاد هنر منتشر شده است. 

به گزارش خبرنگار موسیقی فارس، محسن غلامی در باره نگارش این کتاب نوشته است: «موسیقی مازندران از دیرباز دارای ساختاری خاص از لحاظ نغماتی بسیار جذاب بوده و زیبایی های آن همیشه زبانزد خاص و عام بوده است. بعضی از نغمات محلی و مقامی این استان کاملا برای اهل هنر و همچنین علاقمندان موسیقی شناخته شده بوده و از گذشته های دور بین آنها رواج داشته است .مدتها قبل برخی از این آثار را گرداوری و نت نگاری کرده و به هنرجویان به صورت پراکنده تدریس می نمودم.

این مراسم با حظور و سخنرانی دکتر هومان اسعدی، بابک خضرایی و شهاب منا و مرجان راغب صورت گرفت
زمان برگزاری این مراسم جمعه 12 ابان 1396 ساعت 5 بعد از ظهر بوده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، این کتاب در 165 صفحه با شمارگان یکهزار نسخه منتشر شده است .
نویسنده کتاب روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا هدف از انتشار آن را ایجاد سهولت برای هنرجویان سنتور دانست و گفت که این کتاب حاوی 110 درس ات و در قطع رحلی منتر شده است.
وی نت خوانی ، دیکته موزیک ، ریتم خوانی ، مبانی تئوری موسیقی ، آموزش سنتور نوازی و تکنیک های ردیف نوازی در موسیقی ایرانی را از مباحث اثر جدید خویش اعلام کرد.

آلبوم ‌دونوازی «فانوس» شامل دو نوازی‌های سنتور از ساخته‌های استادان بزرگ موسیقی‌ ایرانی‌ فرامرز پایور، حسین دهلوی، پرویز مشکاتیان و اسماعیل تهرانی در کنار ساخته‌های این دو نوازنده سنتور است.

کتاب فریاد به نویسندگی وگردآوری جواد غلامی به چاپ رسیده است. در این کتاب اشعار ترانه ها و تصنیف های پاپ ، فولکلور و محلی گردآواری شده و همچنین سی دی صوتی به نوازندگی جواد غلامی عرضه شده است.

هر ساله 30 شهرویور برایمان یادآور غمی بزرگ در دل موسیقی است. غمی که برای از دست دادن استاد بزرگ سنتور، پرویز مشکاتیان بر دل های اهل موسیقی و طرفداران او است. امروز هشتمین سالگرد نبودن او باعث شد تا کندوکاوی در زندگی او داشته باشیم.

به گزارش خبرنگار ایلنا، آلبوم "خواب خورشید" به آهنگسازی سیاوش آریامنش و خوانندگی ابراهیم یوسفی‌نژاد به مناسبت هفتیمن سال درگذشت فرامرز پایور (آهنگساز و نوازنده سنتور) راهی بازار شد.

کنسرت پژوهشی استاد مجید کیانی 17شهریورماه در سالن خلیج فارس فرهنگسرای نیاوران برگزار می‎شود.
به گزارش گروه فرهنگی آنا به نقل از روابط عمومی بنیاد آفرینش‎های هنری نیاوران، برنامه پژوهشی «حافظ و موسیقی» بیستمین برنامه از مجموعه «شناخت هنر موسیقی ایرانی» است که توسط مجید کیانی، مدرس موسیقی ایرانی،

در سومین روز جشنوارۀ ملی موسیقی نوازندگان ساز سنتور در سه ردۀ سنی روی صحنه آمدند و در حضور هیئت داوران متشکل از استادان مجید کیانی، مینا افتاده، رضا شفیعیان به رقابت با یکدیگر پرداختند.
به گزارش گروه فرهنگی آنا از روابط عمومی یازدهمین جشنوارۀ ملی موسیقی جوان، رپرتوار انتخابی در سومین روز جشنواره برای ساز سنتور برای ردۀ سنی الف آوازهای ابوعطا و بیات ترک، ردۀ سنی ب آواز افشاری و دستگاه نوا، و ردۀ سنی ج دستگاه سه‌گاه و تمامی آوازهای متعلق به دستگاه شور بود.

چهارشنبه یکم شهریور در فرهنگسرای ارسباران ساعت 18 نشست اجرای گروه های موسیقی ایران با حظور کارشناسان موسیقی محمد معتمدی، کامبیز روشن روان و عبدالجبارکاکایی برگزار میشود.
سه شنبه, 31 مرداد 1396 06:00

کنسرت سیامک آقایی در بوشهر 5 شهریور 96

نوشته شده توسط

بنا بر صفحه رسمی سیامک آقایی 5 شهریور در ساعت 8 شب در سالن سینما بوشهر به اجرای سنتور میپردازد.

به گزارش ایلنا، پشنگ کامکار در برنامه سنتورنوازی خود، اثر «بارانه» را که یکی از موفق‌ترین آثارِ تک‌نوازی این ساز است، به اجرا درمی‌آورد. در بخش پایانی این اجرا نیز سیاوش کامکار و نیریز کامکار با نواختن سنتور و تار، پدر را در اجرای این کنسرت همراهی خواهند کرد.

سرپرست گروه موسیقی «پایور» از برگزاری تازه ترین کنسرت این مجموعه طی روزهای نهم و دهم شهریور در فرهنگسرای نیاوران تهران خبر داد. سعید ثابت از شاگردان برجسته زنده یاد استاد فرامرز پایور و سرپرست گروه موسیقی «پایور» در گفتگو با خبرگذاری مهر با اشاره به تازه ترین کنسرت این گروه موسیقایی توضیح داد:

به گزارش خبرنگار موسیقی فارس، قطعات این کتاب در دستگاه‌های شور، نوا، همایون، بیات اصفهان و بیات ترک است. آلبوم «سایه خیال» در سال ۹۰ با همراهی تمبک احمد مستنبط منتشر شده است.

کنسرت اردوان کامکار در 15 تیر در تالار وحدت تهران سال 1396 با همکاری


بوم «ردیف دوره عالی چپ کوک» برای سنتور اثر استاد فرامرز پایور با اجرای مینا نی زاری به همراه رنگ ها و پیش درآمدهای مربوط به هر دستگاه منتشر شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، آلبوم «ردیف دوره عالی چپ کوک» برای سنتور اثر زنده یاد استاد فرامرزپایور توسط موسسه فرهنگی هنری «ماهور» در دسترس علاقه مندان موسیقی قرار گرفته است.

چهارشنبه, 20 ارديبهشت 1396 00:27

کنسرت سنتورنوازی حسین پرنیا 26 اردیبهشت

نوشته شده توسط

حسین پرنیا ، فاضل جمشیدی و جمال الدین منبری کنسرتی را در 26 اردیبهشت در فرهنگسرای ارسباران به روی صحنه خواهند برد.

شنبه, 01 اسفند 774 00:22

ساخت فیلمی درباره ساخت سنتور

نوشته شده توسط

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان فرشاد اکتسابی مستندساز در حال ساخت مستندی درباره سازنده سنتور یعقوب ثروین است. وی افزود:

شصت و سومین زاد روز استاد پرویز مشکاتیان پیشکسوت موسیقی ایران شنبه 23 اردیبهشت ساعت 18 با حضور هنرمندان و پیشکسوتان موسیقی در فرهنگسرای ارسباران برگزار می‌شود. به گزارش

سه شنبه, 19 ارديبهشت 1396 02:09

کنسرت سنتورنوازی پشنگ کامکار 5 خرداد 96

نوشته شده توسط

پشنگ کامکار (آهنگساز و نوازنده‌ سنتور) در این کنسرت اثر "بارانه" را که یک اثر تک‌نوازی سنتور محسوب می‌شود؛ به اجرا درمی‌آورد. در بخش پایانی این اجرا؛ پشنگ کامکار را فرزندانش یعنی "سیاوش کامکار" و "نیریز کامکار" همراهی خواهند کرد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، نشست تخصصی "بررسی کوک و تعداد خرک‌های ساز سنتور" از ساعت ٢٠ روز جمعه همین هفته در سالن استاد جلیل شهناز خانه هنرمندان توسط میلاد کیایی(آهنگساز و نوازنده سنتور) و با سخنرانی جمعی از نوازندگان سنتور و پژوهشگران موسیقی برگزار می‌شود.
کنسرت سنتورنوزای سیامک آقایی و تنبک نوازی کامران منتظریاهواز تالار آفتاب

در اهواز تالار آفتاب در جمعه 1 اردیبهشت

کنسرتی به نام "باز عشق" به سنتورنوازی سیامک آقایی و تنبک نوازی کامران منتظری در 15 اردیبهشت 96 در

به گزارش زهره کرمی از خبرنگاری ایرنا و سید محسن حسین نیا تور

کنسرت سه نوازی کامکار در در شهر ساری، سالن سلمان هراتی برگزار میشود.

پنج شنبه, 24 فروردين 1396 00:28

کتاب "ده آهنگ برای سنتور" به قلم محمود بامداد

نوشته شده توسط

به گزارش خبرگزاری ایسنا کتاب «ده آهنگ برای سنتور» با آوانگاری «محمود بامداد» با نام «دُر آهنگ» براساس ۱۰ آهنگ از آثار استادان ویولون، سه‌تار، تار، نی و قانون برای سنتور منتشر شد.

کنسرت سنتورنوازی معاصر در تالار احسان ، میدان احسان ، شیراز روز برگزار خواهد شد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان یازدهمین جشنواره موسیقی ملی جوان سال 1396 در سه بخش موسیقی دستگاهی، موسیقی نواحی و موسیقی کلاسیک برگزار خواهد شد.

به گزارش ایلنا، «طلیعه کامران» نوازنده پیشکسوت سنتور، شاعر و نقاش که ماه گذشته به‌علت نارسایی کلیه در بیمارستان بستری شده بود، صبح امروز ۲۴ اسفند ماه درگذشت.

یکشنبه, 22 اسفند 1395 02:10

قطعاتی برای همنوازی سنتور و ویلون

نوشته شده توسط

به گزارش خبرگزاری فارس کتاب "ساحل خیال" به نویسندگی محسن غلامی شامل قطعاتی برای همنوازی سنتور و ویلون منتشر شده است. 

مصاحبه ی نسترن تابع‌جماعت خبرنگار ایسنا با کازونه ایواساکی ، سنتور نواز ژاپنی

به‌طور اجباری در دانشگاه با سنتور آشنا می‌شود، اما بعدها علاقه‌ای نسبت به آن پیدا می‌کند که حتی زحمت دوری از خانه و خانواده را به جان می‌خرد تا از ژاپن به ایران بیاید و رشته سرنوشتش با موسیقی ایرانی محکم‌تر گره بخورد. ارادت خاصی به شیوه تدریس موسیقی ایرانی پیدا کرده و می‌گوید مردم کشور من از ایران چیزی نمی‌دانند، اما هدف مهم من این است که «فرهنگ زیبا»ی ایرانی را با تک‌نوازی سنتور به آن‌ها معرفی کند.

کتاب و سی‌دی «چیچک: تنظیم دوصدایی تصنیف‌ها و ترانه‌های قدیمی و معاصر برای سنتور»، گردآوری، تنظیم و اجرای سجاد سعیدی. معرفی اثر: دوصدایی‌نواختن روش جدیدی در سنتورنوازی معاصر ایران است.

زادروز استاد بزرگ آواز ایران محمدرضا شجریان بر همه ی مردم ایران به ویژه دوست داران موسیقی ایرانی مبارک باد

در زیر چند نقل زیبا درباره استاد شجریان بخوانید

جموعه حاضرشامل بیست قطعه ی منتخب از آثار استاد روح الله خالقی است. تنظیم اصلی این آثار که توسط خود استاد صورت گرفته، درخور ومتناسب با اجرای گروهی (ارکستر) بوده وطبیعی است لطف نواختن وشنیدن دوباره این قطعات وتصانیف باز هم بصورت گروهی است تا اجرای آنها با یک ساز تنها.

کتاب «سنتور به گویش صبا» تألیف اسماعیل تهرانی، نوازنده سنتور و رهبر «ارکستر شهر» است. این اثر به زیبایی شناسی ردیف استاد صبا می پردازد و شیوه استاد ابوالحسن خان صبا، موسیقی دان بزرگ موسیقی ایرانی را در نوازندگی ساز سنتور به همراه تجزیه و تحلیل نکته ها و تطبیق با چهار روایت مطرح، ارائه کرده است.
در دیباچه کتاب درباره ابوالحسن صبا می خوانیم: «این شخصیت برجسته موسیقی ایران زمین و به راستی یکی از چهار ابرمرد موسیقی نوین ایران و از پایه گذاران این وادی همچون علینقی وزیری، روح الله خالقی، ابوالحسن صبا و حسین دهلوی است».

نشر خنیاگر منتشر کرد:
کتاب «لاچین: تمرین‌های پاساژ برای سنتور» به همراه لوح فشردۀ صوتی، نگارش و اجرای محمد خالقی

نوشتۀ پشت جلد کتاب:
پاساژ یا عبارت گذر برای انتقال ملودی از نتی به نتی دیگر به فاصلۀ گسسته به‌کار می‌رود. اجرای عبارت گذر در ردیف موسیقی ایرانی به‌صورت حرکت‌های پله‌ای (سکانسی) متداول است. از اوایل قرن حاضر، اجرای گام‌وار پاساژ (با نواختن پشت‌سرهم نت‌ها) به تأثیر از موسیقی غربی در موسیقی ایرانی آغاز شد و در نواختن سنتور، به دلیل توانمندی تکنیکی بیشتر، بیش از سایر سازهای موسیقی دستگاهی رواج یافت. امروزه در سنتورنواخته‌های متأخر دو تکنیک آرپژ (اجرای پیاپیِ نت‌های آکورد) و پاساژ (عبارات گذر) رواجی تام یافته‌اند چنان‌که این امر نگارندۀ کتاب لاچین را که

نشر خنياگر منتشر کرد: به‌ياد دوست: آثار جواد بطحايي براي سنتور (1)
کتاب به‌ياد دوست نخستين مجلد از مجموعة پنج جلدي آثار بي‌کلام جواد بطحايي، تک‌‌نواز و بداهه‌نواز پرماية سنتور، شامل قطعات ضربي او در قالب پيش‌درآمد، مقدمه، چهارمضراب، رِنگ و فرم‌هاي آزاد در آواز اصفهان و نوا است. شش قطعه از هشت قطعة اين مجموعه در اصفهان سُل (چپ‌کوک) ساخته شده‌اند که در نوازندگي سنتور، کوکي ساده، خوش‌طنين و خوش‌دست محسوب مي‌شود. ساخت و پرداخت اغلب قطعات اين کتاب روندي چند‌ساله داشته است. ساختارمندي جملات و غناي ملوديک آنها از ويژگي‌هاي قطعات اين مجموعه است.

خنیاگر منتشر کرد:
کتاب ضربی‌های حبیب سماعی براساس اجرای مجید کیانی، نگارش و آوانگاری شهاب مِنا (به همراه لوح فشرده اثر).
نوشته پشت جلد کتاب:
«آلبوم ضربی‌های حبیب سماعی، دارندۀ لوح سپاس به‌عنوان اثر برگزیدۀ صوتی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال 1377، حاوی بیست قطعه از ضربی‌های پدر سنتورنوازی معاصر ایران، حبیب سماعی (1325_ 1280) است که اکثر آنها در دهۀ چهل و پنجاه با تحقیق میدانیِ مجید کیانی از طریق برخی شاگردان حبیب سماعی (قباد ظفر، مرتضی عبدالرسولی، نورعلی برومند و مهدی ناظمی) گردآوری شده و پس از تنظیم و بازنوازی آنها توسط مجید کیانی در سال 1369 توسط شرکت ایران‌صدا انتشار یافته است. در کتاب حاضر این آثار برای اولین‌بار و

سه شنبه, 02 شهریور 1395 22:22

برگزیده آثار رضا ورزنده

نوشته شده توسط

برای نخستین بار کتابی درباره رضا ورزنده، نابغه صاحب سبک سنتور، منتشر شد:
«برگزیدۀ آثار رضا ورزنده (جلد اول)» به همراه لوح فشردۀ صوتی، با آوانگاری و تنظیم رامین صفایی، و مقدمه و توضیحات شهاب مِنا، ناشر: خنیاگر.
توضیحات پشت جلد کتاب:
رضا ورزنده (1355_ 1305) یکی از مطرح‌ترین سنتورنوازان معاصر و نوازنده‌ای صاحب‌سبک است. ساز او آمیزۀ منحصربه‌فردی از شوریدگی، حال، خلاقیت و چیره‌دستی است. ورزنده از بدو شکل‌گیری برنامۀ گلها به‌عنوان تک‌نواز سنتور و همنواز همکاری مستمری با آن برنامه و

خنیاگر منتشر کرد:
کتاب و سی‌دیِ «شورانگیز: آشنایی مقدماتی با دستگاه‌های ایرانی برای سنتور»، به گزینش، نت‌نگاری و تنظیم رامین صفایی.

شورانگیز تلاشی است برای برانگیختن شور و شوق هنرجویان سنتور برای یادگیری دستگاه‌ها و ردیف موسیقی ایرانی؛ کتابی است برای هنرجویانی که می‌خواهند با کلیتی از دستگاه‌های موسیقی ایرانی و مهم‌ترین گوشه‌های آن آشنایی یابند. برای درک بهتر فضای هر گوشه ‌‌ضربی‌ها، چهارمضراب‌ها و قطعات مشهور ساخته‌شده در آن گوشه نیز از ادبیات موسیقی دستگاهی قاجار و معاصر گزینش و ساده‌نویسی، و

ترانک حاوی تنظیم دوصداییِ ترانه‌های محلی و معاصر برای سنتور است. در ویرایش کنونی کتاب 15ترانۀ جدید محلی و معاصر با تنظیم دوصدایی گنجانده شده و حاوی 29 ترانۀ محلی و 11 ترانۀ شهری است. از ترانه‌های محلی کتاب حاضر 18 ترانه در دشتی، 5 ترانه در شور، 5 ترانه در ماهور و 1 ترانه در نوا هستند. اجرای تمامی این ترانه‌ها با کوک شور سُل میسر است. هرچند عمدۀ ملودی‌های تک‌‌صدایی این کتاب در کتاب‌های‌ شیوۀ سنتورنوازی،‌ گلنار، دستور سنتور و یاد و باد درج شده‌اند، گردآورنده در ویرایش کنونی کتاب حاضر تعدادی از نغمات محلی را مجدداً‌ خود براساس روایت معتبر نوازندگان و

این کتاب که شامل اتودهایی برای تقویت تکنیک نوازندگی سنتور است از معدود آثار اصولی و هدفمند در این زمینه محسوب می‌شود و

دوشنبه, 01 شهریور 1395 19:32

هنرمند سنتورنواز مجید نجاحی درگذشت

نوشته شده توسط

هنرمند سنتورنواز ایرانی "مجید نجاحی" در 21 مرداد ماه امسال (1395) درگذشت.

مراسم تشییع پیکر زنده یاد مجید نجاهی، نوازنده پیشکسوت سنتور فردا(یکشنبه)، 24 مردادماه ساعت 9 صبح از مقابل تالار وحدت به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا(س) برگزار می شود.

در ادامه مطالبی درباره این هنرمند بخوانید و همچنین به سنتورنوازیش گوش فرا دهید:

به گزارش خبرگزاری فارس، کارن کیهانی آهنگساز و نوازنده سنتور که برای اولین بار در بینال موسیقی ونیز حضور دارد، در این باره گفت: این فستیوال اصولاً با تمرکز بر موسیقی کلاسیک معاصر فعالیت می‌کند و در اساس، فستیوالی، آهنگساز محور است. در بینال شصتم نیز رپرتوار، کاملاً معاصر بوده و آثار آهنگسازانی از سراسر جهان در آن به اجرا در می‌آید. همانند دوره‌های پیشین، آهنگسازان بزرگی چون پاسکال دوساپن، کایا ساریاهو و سالواتوره شارینو (برندۀ شیر طلایی امسال) به سفارش بینال، آثار جدیدی نوشته‌اند که در این فستیوال برای نخستین بار اجرا می‌شود. در نهایت، بینال امسال در 26 کنسرت، شاهد 46 اجرای نخست خواهد بود که در نوع خود فوق العاده است.
حسین پرنیا نوازنده، آهنگساز و مدرس موسیقی ایرانی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره تازه ترین فعالیت های موسیقایی خود بیان کرد: مدتی است تصمیم گرفته ام دیگر هیچ فعالیت جدیدی نداشته باشم چون وقتی شرایط این روزهای موسیقی را می بینیم از آنچه تصمیم به انجام آن دارم پشیمان می شوم. متاسفانه این روزها با لغو پیاپی کنسرت ها و اتفاقات دیگری که موجب دلسردی هنرمندان می شود دیگر جایز نیست که به خودم استرس بدهم و تصمیم به اجرای زنده یک برنامه بگیرم.
یکشنبه, 16 خرداد 1395 02:37

ساخت سنتور 16 خرک توسط امیر رجبی

نوشته شده توسط
امیر رجبی سرپرست گروه موسیقی «گاهان»در گفتگو با خبرنگار مهر از ابداع سنتور با ۱۶ خرک توسط یکی از هنرمندان نوازنده سنتور آقای بهمن ولی زاده خبر داد و تصریح کرد: بزودی آلبوم تک‌نوازی با این سنتور توسط حوزه هنری استان تولید و منتشر خواهد شد.
 

این کتاب به بررسی موسیقیِ جشن های شهریِ سنتی در تهران٬ بخارا٬ دوشنبه و باکو می پردازد و نقاط اشتراک و افتراق آنها را آشکار می کند. بخش مربوط به جشن های تهرانی و موسیقی آنها سنت مطربی را به طور گسترده ای مطالعه می کند و به بررسیِ ویژگی های موسیقی و محیط مطربی و جایگاه


موسیقی ایرانیان – حمیده موسوی: «حسین پرنیا» آهنگساز و نوازندهء سنتور از آلبوم جدید خود با عنوان «وانُو» به خوانندگی و ترانه سرایی ایرج رحمانپور، شاعر و خوانندهء سر‌شناس لُر خبر داد. این در حالی ست که آلبوم «پادشاه فصل‌ها» نیز به آهنگسازی ایشان و خوانندگی «علیرضا افتخاری» که چند ماهی از انتشار خبر توزیع آن از سوی مؤسسهء فرهنگی-هنری «ایران گام» می‌گذرد، هنوز روانهء بازار موسیقی نگردیده است.

آلبوم «سفر سنتور» تازه ترین اثر سیامک آقایی با همکاری هنرمندان بین‌المللی به زودی منتشر می‌شود.

این آلبوم محصولی برآمده از سفرهای متعدد سیامک آقایی و همکاری با هنرمندان ملل دیگر است.

هنرمندانی همچون افرن لوپز از اسپانیا، داوودخان خوشنواز از افغانستان، کوجیرو اومزاکی از ژاپن، کالین جیکوبسن از آمریکا و … در این آلبوم با سیامک آقایی هم‌نوا شده‌اند تا ساز سنتور ایرانی با موسیقی ملل مختلفی هم آوایی کند.

پنج شنبه, 04 دی 1393 12:40

وبلاگ سنتور من حذف شد

نوشته شده توسط

وبلاگ سنتور من به آدرس MYSANTOOR.BLOGFA.IR  که پیش از این تمام مطالب دانشنامه سنتور در ابتدا بر روی آن قرار میگرفت به دلیل بلا استفاده بودن حذف شد و زین پس تمام مطالب فقط روی وبسایت دانشنامه سنتور خواهد بود.

«مشق عاشقی» ویژه برنامه تجلیل از سه استاد گرانقدر عرصه موسیقی ایران (هوشنگ ظریف، محمداسماعیلی و سعید ثابت) جمعه 26 اردیبهشت ساعت 17 در فرهنگ سرای ارسباران برگزار می شود.

جمعه, 12 ارديبهشت 1393 12:28

استاد محمدرضا لطفی درگذشت

نوشته شده توسط

با نهایت تأسف و تأثر درگذشت قافله سالار عشق استاد بزرگ محمدرضا لطفی را به جامعه موسیقی تسلیت عرض میکنیم.

استاد لطفی صبح امروز 12 اردیبهشت 1393 بر اثر سرطان در تهران درگذشت.

آلبوم کرشمه به نوازندگی مجید کیانی و تار نوازی محمدرضا لطفی است که به تازگی منتشر شده ولی اجرای آن برای گذشته میباشد که به صورت خصوصی در منزل ضبط شده است. آلبوم حاوی دونوازی سنتور و تار در دستگاه شور و تکنوازی سنتور در دستگاه نوا میباشد.

سه شنبه, 22 بهمن 1392 15:50

چشمه های سپید به نوازندگی مجید کیانی

نوشته شده توسط

این آلبوم به تازگی و در همین هفته اخیر توسط موسسه فرهنگی سروستاه رونمایی شده است و حاوی قطعاتی ضربی در دستگاه شور میباشد که با ضرب شهرام کیانی همراه میباشد.

کنسرت همنوازان سایه با سنتورنوزای استاد و دوست عزیز یاشار مهاجری
روز سه شنبه 8 بهمن ساعت 19 تهران تالار ایوان شمس (تالار حرکت) تقاطع بزرگراه های کردستان و جلال آل احمد (شهید گمنام) قیمت بلیط 30 هزار تومن تلفن تهیه بلیط 09363855599
محمد امین اکبر پور : تار ، سرپرست گروه

سه شنبه, 17 دی 1392 16:25

کنسرت پژوهشی مجید کیانی در 26 دی 1392

نوشته شده توسط

شناخت هنر موسیقی ایرانی شماره 15

پژوهش و اجرا : مجید کیانی

زمان : پنجشنبه 26 دی 1392 ساعت 17

مکان: فرهنگستان هنر، سالن ایران

تهیه بلیط: موسیه فرهنگی سرو ستاه (مجید کیانی)

صفحه1 از2